20.11.2017, 12:20 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

Ungt fløjtalent forlænger med FCM Håndbold

Venstrefløjen Emma Friis har forlænget sin kontrakt med FCM Håndbold og bliver i klubben til minimum sommeren 2019

FCM Hånbold har sikret sig en vigtig aftale på venstrefløjen. Den blot 18-årige Emma Friis har allerede markeret sig på de store håndboldscener i både Danmark og udland for FCM Håndbold, og hun vil fortsætte med at tørne ud i den lyngfarvede trøje mindst halvandet år endnu.

- Nu kommer jeg selv fra Herning, så for mig er FCM Håndbold min moderklub. Her er jeg en del af et sindssygt godt trænings- og udviklingsmiljø, og jeg er sikker på, at FCM kan udvikle mig endnu mere som spiller og person, siger Emma Friis.

Den unge venstrefløj debuterede på ligaholdet i pokalsemifinalen mod Viborg HK tilbage i december 2016. Siden har hun været en fast bestanddel af førsteholdstruppen, både på nationalt og internationalt plan.

- Det betyder meget for mig med al den spilletid, som jeg har fået, og det er et tillidsbånd, som jeg sætter stor pris på. Det har givet en masse erfaring, og det er rart at mærke, at det hårde arbejde betaler sig, så jeg er rigtig glad for at fortsætte i klubben, fortæller venstrefløjen.

Emma Friis er et kendt ansigt på de danske ungdomslandshold, hvor hun har vundet flere medaljer. I 2015 var hun en del af U17-landsholdet, som vandt OL-sølv i Georgien, og året efter vandt hun VM-sølv med U18-landsholdet. Ved samme slutrunde blev hun topscorer og fik en plads på All Star-holdet som turneringens bedste venstre fløj. I sommer blev det til EM-bronze, og nu er Emma Friis endnu engang udtaget – denne gang til U20-samling forud for en turnering i Rusland.

Direktør Jakob Mølgaard Christensen glæder sig over at beholde et regionalt talent af Emma Friis’ kaliber.

- Emma er af produkt af den midtjyske talentstruktur mellem Herning Elite og FCM Håndbold. Hun er en af de regionale talenter, som vi gerne vil fremelske. Vi ser et stort potentiale i Emma.

Hun har spidskompetencer og en coolness, som vi sjældent ser hos så unge spillere, så vi glæder os til at videreudvikle hende her i klubben, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Indtil videre er det blevet til 33 mål i sæsonen fra venstrefløjens hånd.