09.04.2018, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FCM Håndbold

Ungt fløjtalent får kontrakt

Én af klubbens egne - Naja Nissen Kristensen - har underskrevet en tre-årig aftale.

FCM Håndbold har sikret sig endnu en spiller til fremtiden som det nye Herning-Ikast Håndbold. Klubben har skrevet kontrakt med 18-årige Naja Nissen Kristensen, gældende indtil sommeren 2021.

Hvis navnet ringer en klokke, så er den god nok. Naja Nissen Kristensen er nemlig lillesøster til den tidligere FC Midtjylland-fodboldspiller Rasmus Nissen Kristensen, der nu spiller i hollandske Ajax Amsterdam. Lige som sin bror kommer hun fra Brande, og de tidlige udviklingsår forløb i FCM-samarbejdsklubben Brande HK.

Det rette sted at udvikle sig

Den hurtige venstrefløj har været en del af det lokale talentmiljø i en årrække og bor til daglig på Sportstar College Ikast-Brande. Hun glæder sig over aftalen og ser FCM som det helt rigtige sted at fortsætte sin udvikling.

- Det er mega fedt at komme på kontrakt her. Jeg kom til klubben som u12-spiller og har jo altid set op til alle seniorspillerne, så det har været en kæmpe drøm i lang tid.

- Det er en stor klub med et fedt og meget seriøst setup, som ikke mange andre klubber kan matche. Derfor føler jeg, at det er her, jeg kan udvikle mig allerbedst, fortæller Naja Nissen Kristensen.

Hårdt arbejde venter

I februar måned fik hun debut på ligaholdet i udekampen mod Ajax København, hvor hun kom på måltavlen. Også i udekampen mod Team Esbjerg blev fløjtalentet noteret for en scoring for midtjydernes A-hold. Alligevel ved hun godt, at der venter masser af hårdt arbejde forude, hvis drømmen om en fremtid som fast spiller på topniveau skal blive til virkelighed.

- Jeg har ikke været så meget med på liganiveau endnu. Der er ingen tvivl om, at træningerne er helt anderledes, og at der bliver gået meget hårdere til den, mens tempoet er væsentligt højere. Der er lidt færre chancer, og det lærer man sindssygt meget af. Jeg håber på, at det kan være med til at give mig en del erfaring og styrke mig på mine udviklingsområder, fortæller Naja Nissen og sætter ord på disse:

- Fysisk skal jeg helt sikkert lægge en masse på. De fysiske krav er helt anderledes høje, når man spiller på dette plan, sammenlignet med ungdomshåndbolden. Derudover skal jeg også finde en større stabilitet i mit spil, og jeg skal lægge på afslutningsmæssigt, fortæller den 18-årige spiller.

En usædvanlig fløjspiller

Også cheftræner Kristian Kristensen er begejstret for signingen.

- Naja er en spændende spiller, som er et produkt af hele det stærke talentsystem, der findes her i området. Hun har en stor fremtid foran sig og giver fremadrettet klubben rigtig gode forudsætninger på venstre fløj, siger FCM-cheftræneren, der kalder Naja ‘NK’ for en atypisk fløjspiller.

- Hun har en hurtighed og en frækhed i sit spil, som man ikke ser så meget på kanterne, og så har hun noget mand-til-mand-spil. Fløjspillere står jo efterhånden bare og kukkelurer i hjørnet, så på den måde er hun en anderledes type. Jeg ser frem til at følge hende i den udvikling, lyder det fra Kristian Kristensen.

Klubbens direktør, Jakob Mølgaard Christensen, glæder sig ligeledes over den tre-årige aftale.

- Hun er en lokal pige, hvis udvikling vi har fulgt på tætteste hold i mange år, og vi ser hende som en fremtidens fløj i Herning-Ikast Håndbold. Naja besidder allerede nogle stærke spidskompetencer, blandt andet i duelspillet, hvor hun som type er meget direkte og pågående. Vi glæder os meget over kontrakten, siger direktøren.

Det er planen, at Naja Nissen Kristensen i første omgang skal udlejes til en endnu unavngiven ligaklub i det første år af sin aftale med det kommende Herning-Ikast Håndbold, som FCM Håndbold hedder pr. 1. juli. Samtidig skal hun fortsat træne med i Ikast én gang om ugen.