09.11.2017, 00:31 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Jens Anton Nordestgaard

Tonje Kjærgaard og Sabine Englert kåret til ALPI Legends

De første modtagere af den nye pris - ALPI Legends – tilfaldt tidligere FCM-streg Tonje Kjærgaard og den nuværende veterankeeper Sabine Englert

Inden topbraget mellem FCM Håndbold og Team Esbjerg blev den nye pris - ALPI Legends - uddelt til to personligheder, som har sat helt særlige aftryk i FCM Håndbold. Valget faldt på den nuværende veterankeeper Sabine Englert samt den tidligere FCM-spiller og stregikonet Tonje Kjærgaard.

- Jeg er glad, stolt og taknemmelig for, at de har tænkt på mig i forbindelse med den her pris. Det får en masse gode minder frem om en super tid, som jeg havde her i klubben. Jeg har så mange gode venskaber og minder herfra, at det er en naturlig del af min hverdag, siger Tonje Kjærgaard, som er trofast på lægterne ved midtjydernes kampe.

For Sabine Englert var det helt specielt at modtage prisen i selskab med Tonje Kjærgaard.

- Det er en stor ære at få overrakt denne pris – særligt sammen med Tonje Kjærgaard her i IBF Arena. Jeg er bare så glad for at være i FCM med pigerne og alle omkring klubben. Det er blevet et hjem for mig, og så er det stort at blive kåret til ALPI Legend. Den havde jeg ikke set komme, smiler Sabine Englert.

Sabine Englert har været en fast bestanddel af holdet i mange år. Hun debuterede for FCM Håndbold i 2009, og siden er det blandt andet blevet til tre gange DM-guld, tre gange pokalmester og to gange EHF-vinder. Selvom Sabine Englert, efter 206 landskampe, stoppede på det tyske landshold i 2011, blander hun sig fortsat i toppen over de bedste keepere på verdensplan.

Tonje Kjærgaard debuterede i klubben som 17-årig tilbage i 1992. Hendes CV rummer resultater, som mange håndboldspillere kun kan drømme om. Den tidligere stregspiller var en del kvindelandsholdets storhedstid i 1990’erne, hvor hun var med til at vinde VM i 1997 og to gange OL-guld. På klubplan spillede hun en stor rolle for Ikast-Bording holdet, som det hed dengang. Klubtrøje nummer 3 er fredet og tilhører for evigt Tonje Kjærgaard i FCM Håndbold, hvor hun nåede at spille hele 434 kampe. Dermed sidder hun på rekorden over flest kampe i klubben.

Tonje Kjærgaard og Sabine Englert modtog begge et diplom samt en check på 10.000 kr. hver, øremærket velgørenhed. De to ALPI Legends er nu foreviget på midtjydernes hjemmebane i form af store plakater i hallen med billeder og meritter.

Meritliste, Tonje Kjærgaard:
DM Guld x 1