24.10.2017, 17:40 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Pokaloptakt: Silkeborg-Voel vs. FCM Håndbold

Alt du behøver at vide om pokalkvartfinalen i JYSK Arena onsdag aften

Pokalkvartfinale… Alene ordet vidner om, at der er noget på spil. Det er knald eller fald, når FCM Håndbold krydser klinger med Silkeborg-Voel i Santander Cuppens kvartfinale. Hunulvene er revanchetørstige oven på liganederlaget til silkeborgenserne i sidste uge, men med den flotte udebanesejr i Champions League over Brest Bretagne, er FCM’erne klare til at tage udfordringen op. Kampstart kl. 18.30 i JYSK Arena.

Hvordan ser jeg kampen? FCM Håndbold var det sidste navn, der røg op af bowlen, da der blev trukket lod til kvartfinalerne. Det betyder udebane til hunulvene, og lokalbraget mellem Silkeborg-Voel og FCM Håndbold bliver skudt i gang i JYSK Arena i Silkeborg. Giv hunulvene den fulde opbakning fra lægterne ved at købe en billet HER. Alternativt er det muligt at følge med på TV2 Sport.

Cheftrænerens tanker inden opgøret… Kristian Kristensen peger på, at FCM-pigerne, med det stramme kampprogram i forgangne uge, ikke var friske nok til at slå silkeborgenserne på fysikken. Men han forventer et anderledes FCM-hold i morgendagens opgør.

- Med to Champions League-kampe søndag og fredag og midtugekampen mod Silkeborg onsdag, havde vi et stramt kampprogram. Nederlaget var et vink med en vognstang, som vi lærte meget af. Derfor forventer jeg et andet udtryk i holdet. Det er vigtigt for os selv og vores selvforståelse, siger Kristian Kristensen.

Læs den fulde optakt med cheftræneren her >>

Hvilken form er Silkeborg-Voel i? Med sejren over FCM Håndbold kravlede Silkeborg-Voel op på en 9. plads i HTH GO Ligaen. Forinden var det blevet til tre snævre liganederlag i en tid, hvor silkeborgenserne især var plaget af skader. Nu ser det ud til, at de grønblusede har fået bedre tag i spillet. I EHF Cuppen er det blevet til to sejre samt et nederlag for Silkeborg-Voel.

FCM vs. SIL-historik… Siden 2014 har FCM Håndbold mødt silkeborgenserne syv gange i alt. Statistikken taler i hunulvenes favør. Således har FCM vundet de fem af kampene, mens Silkeborg-Voel, med sidste uges sejr inkluderet, har vundet to kampe ud af syv.

Vidste du, at… To FCM-spillere figurerede på Silkeborg-Voels holdkort sidste sæson? Forsvarsdirigent Mathilde Bjerregaard og sidste sæsons ligatopscorer Trine Troelsen tog skiftet fra Silkeborg-Voel til FCM Håndbold over sommeren. Indtil videre er det blevet til 20 mål fra Trine Troelsen i indeværende sæson.

De andre pokalkampe… De fire kvartfinaler afgøres over to dage. Tirsdag aften er det København Håndbold og Randers HK samt Aarhus United og Viborg HK, der skal kæmpe om en plads i Final 4. Onsdag aften gælder det så Silkeborg-Voel og FCM Håndbold, mens det sidste opgør spilles mellem Team Esbjerg og Nykøbing Falster samme aften.