29.01.2017, 19:12 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Kristensen: Team-spirit ud over alle grænser

FCM hentede en storsejr i Champions League over Esbjerg, der ellers var foran med to ved pausen.

Nederlaget begyndte at true allerede midtvejs i første halvleg, hvor der var noget nær opløsningstilstand i FCM’s bagerste geledder...

Forsvaret uden Sabina Jacobsen fik slet ikke fat, og i målet kunne hverken Englert eller Thörn levere redninger. Fra midtjyske føringer på 10:5 og 13:9 knækkede filmen, og momentum og føring lå hos gæsterne, da det polske dommerpar fløjtede til pause.

Men her skete der noget. Helt fra begyndelsen af anden halvleg var det tydeligt at se, at ’Kristensen & Co.’ havde fået noget ud af teamtalken.

- Vores venstre side af forsvaret bliver justeret godt og grundigt til. Forinden havde vi nogle problemer med Laura van der Heijden. Højdemæssigt har vi også lidt problemer over for de tunge skud, der kommer i deres krydsspil. De kommer for let til afslutninger, konstaterer Kristian Kristensen.

Forsvarsmæssigt er han godt tilfreds med måden, hvorpå holdet håndterede fraværet af anfører ”Sabbe”, mens han understreger betydningen af spillernes kampgejst og store holdånd.

- Det er klart, at der er noget tilvænningstid, når vi mangler Sabina Jacobsen. Der var naturligvis noget taktik og noget faglighed, som vi fik rettet til i pausen. Men derudover viser pigerne team-spirit ud over alle grænser. Ellers havde vi ikke kunnet løfte det her. Det var en holdsejr, understreger Kristian Kristensen.

Cheftræneren nød at spille i en næsten fyldt IBF Arena og glæder sig over, at holdet nu er kommet godt fra land i Champions Leagues hovedrunde.

- I dag var der en god kulisse. Der var lidt larm i gaden og masser af mennesker. Det er fantastisk at spille sådanne kampe, hvor man virkelig mærker publikums begejstring.

- Jeg er sindssygt lykkelig for sejren, både på egne, spillernes og klubbens vegne, for man ved, hvor meget det her betyder. Europæisk vil vi gerne være med, hvor det er allersjovest, og det giver jo genlyd, når man leverer sådan en kamp. Vi kan også konstatere, at vi ikke har tabt på hjemmebane i Champions League i denne sæson. Det er helt forrygende, lyder det fra cheftræneren, der slutteligt ikke kan sige, om den skulderskadede Sabina Jacobsen kan være klar til kamp, når FCM onsdag spiller ligakamp i Odense og lørdag spiller Champions League ude mod Larvik.

- Nu er ”Sabbe” en hård hund, så jeg tænker, at hun gerne selv vil. Men nu må vi lige se det an, for vi må heller ikke forcere noget, slutter Kristian Kristensen.