11.11.2016, 15:03 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Györi-hvad-for-noget?

Bliv klogere på lørdagens modstander; Györi Audi ETO KC – et af Europas bedste klubhold

Györi er en traditionsrig klub fra 1948, der i dag hedder Györi Audi ETO KC, fordi Audi er storsponsor i klubben. Det ungarske hold har de seneste år domineret europæisk håndbold. Med to Champions League mesterskaber i henholdsvis 2013 og 2014 kender klubben til succes i den største turnering af dem alle. Det samme gør sig gældende i den hjemlige turnering, hvor holdet inden for det seneste årti har hevet hele ni mesterskaber og elleve pokaltitler hjem.

Træneren bag det stærke hold hedder Ambros Martín. Han skiftede til klubben i 2012 efter en succesfuld årrække i spanske Itxako Navarra. Skiftet bar hurtigt frugt med de to triumfer i Champions League og den ungarske liga plus en kåring som verdens bedste træner i 2013.

BILLET: FCM HÅNDBOLD VS. GYŐRI AUDI ETO KC, LØRDAG DEN 12. NOVEMBER KLOKKEN 15.15

På det ungarske holdkort er der flere profiler, der skiller sig ud. En af dem er 32-årige Anita Görbicz, der har været i klubben siden 1993. Landsholdsprofilen er en målfarlig kvinde, der har scoret hele 1664 mål i den grønne trøje, og i 2005 blev hun kåret som verdens bedste håndboldspiller. Med danske briller er det mest velkendte navn Nycke Groot, der tidligere optrådte for FC Midtjylland og var med til at vinde det danske mesterskab i 2015.

Af andre prominente navne kan nævnes den brasilianske venstreback Eduarda Amorim og norske Heidi Løke – sidstnævnte spiller dog ikke med på lørdag, da hun er gravid. Begge kan skrive en kåring som som verdens bedste håndboldspiller på cv’et.

I denne sæson fik klubben desuden forstærkning i den målfarlige nordmand Nora Mørk, som senest blev topscorer ved de Olympiske Lege i Rio.

Hjemmebane:
5.500 pladser i Audi Arena Györ, Györ, Ungarn

Trofæer:
Ligatitler (12, senest i 2015)
Pokaltitler (12, senest i 2016)
Champions League (2013, 2014)