10.11.2017, 13:30 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

Györ-hvad-for-noget?

Bliv klogere på lørdagens modstander - de forsvarende Champions League mestre

Blandt FCM Håndbolds modstandere i Gruppe B figurer sidste års mestre fra den ungarske by Györ. En traditionsrig klub fra 1948, der i dag hedder Györi Audi ETO KC, fordi Audi er storsponsor i klubben. Györi Audi ETO KC har de seneste år domineret europæisk håndbold. Med tre Champions League mesterskaber i henholdsvis 2017, 2014 og 2013 kender klubben til succes i den største turnering af dem alle. Det samme gør sig gældende i den hjemlige turnering, hvor holdet siden 2004 har hevet hele 11 mesterskaber og 12 pokaltitler hjem.

Træneren bag det stærke hold hedder Ambros Martín. Han skiftede til klubben i 2012 efter en succesfuld årrække i spanske Itxako Navarra. Skiftet bar hurtigt frugt med de to triumfer i Champions League og den ungarske liga samt en kåring som verdens bedste træner i 2013.

På det ungarske holdkort er der flere profiler, der skiller sig ud. En af dem er 32-årige Anita Görbicz, der har været i klubben siden 1993, og i 2005 blev hun kåret som verdens bedste håndboldspiller. Med midtjyske briller er det mest velkendte navn Nycke Groot, der tidligere optrådte for FC Midtjylland og var med til at vinde det danske mesterskab i 2015.

I denne sæson fik klubben desuden forstærkning i danske Anne Mette Hansen, der tog skiftet fra København Håndbold, og norske Stine Bredal Oftedal, som skiftede fra Issy Paris Hand. Af andre prominente navne kan nævnes den målfarlige norske landholdspiller Nora Mørk samt brasilianske Eduarda Amorim. Sidstnævnte kunne i 2014 kunne skrive titlen som verdens bedste håndboldspiller på cv’et.

I sidste års Champions League krydsede FCM Håndbold også klinger med det ungarske storhold i gruppespillet. Her formåede midtjyderne, som de eneste i gruppespillet, at besejre Györi Audi ETO KC med resultatet 27-23 i IBF Arena.

Györ er pt plaget af en del skader. Således har det ungarske storhold i den seneste tid måttet undvære profiler som Anne Mette Hansen, Zsuzanna Tomori, Jana Knedlikova og Nycke Groot.