20.11.2017, 13:16 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Fremtidens damehåndbold i Midtjylland hedder Herning-Ikast Håndbold

Nyt navn, nyt logo, hedens farve og seks store spilleraftaler. Det er blot nogle af overskrifterne i den store midtjyske håndboldsatsning – Herning-Ikast Håndbold – funderet af 25 lokale investorer

Fra næste sæson skifter FCM Håndbold navn til Herning-Ikast Håndbold. En lokal investorgruppe bestående af 25 personer, virksomheder og selskaber, fortrinsvist fra Herning Ikast, har overtaget ejerskabet og driften af klubben. Grundstenene for fremtidens damehåndbold i Midtjylland er allerede på plads.

- Vi er lykkedes med et bredt ejerskab, både geografisk og med antallet af skuldre, således vi kan tale om et lokalt ejerskab fra Herning Ikast og omegn, der til sammen har skudt syv millioner i det nye selskab. Det er en proces, der er forløbet over et halvt år, og som nu er mundet ud i et bredt og forankret kapitalgrundlag. Tilliden fra investorernes side er vi meget ydmyge og taknemmelige for, siger bestyrelsesformand Lars Gantzel Pedersen og tilføjer.

- Omkring 40 procent af vores sponsorunderlag og 30 procent af vores tilskuere kommer fra Herning Kommune. Herning en vigtig muskel at udbygge samarbejdet med, som det nye klubnavn også illustrerer.

To nye kontrakter og fire forlængelser
Holdkortet for fremtidens Herning Ikast Håndbold begynder så småt at tage form. Klubben har sikret sig 3-årige aftaler med to store landsholdspillere. Norske Stine Skogrand og danske Sarah Iversen vil fra næste sæson tørne ud i den lyngfarvede spillertrøje. Derudover følger kontraktforlængelser med fire af klubbens nøglespillere.

Anfører Veronica Kristiansen bliver i klubben frem til 2021, efter hun har sat sin signatur på en 3-årig kontraktforlængelse. Landsholdsprofilen Louise Burgaard har forlænget sin kontrakt med to år, og det 18-årige stortalent Emma Friis bliver i klubben til sommeren 2019. Sidst, men ikke mindst, tager veterankeeper Sabine Englert endnu et år i målet. De seks spilleraftaler vækker glæde på kontorgangene i det midtjyske.

- Vi er ovenud tilfredse med at være så langt med holdsammensætningen de næste sæsoner, særligt med så slagskraftigt et hold. Det betyder meget for klubben, at spillere med så højt internationalt snit ser Herning-Ikast Håndbold som deres fremtid. Det skal fastholde vores position i toppen af dansk og europæisk håndbold, siger direktør Jakob Mølgaard Christensen.

Nyt udtryk, velkendt base
Powerful, vild og voldsom i kamp, lynhurtig og lader sig ikke tæmme. Sådan lyder beskrivelsen af en enhjørning, og således er tankerne bag det nye logo for Herning-Ikast Håndbold. Logoet og maskotten er en enhjørning, der kombinerer det feminine med et kraftfuldt udtryk. Desuden bliver det lyngfarven - hedens farve - der fortsat skal pryde spillerdragterne.

Basen for Herning-Ikast Håndbold forbliver IBF Arena i Sportscenter Ikast-Brande, der rummer op til 2.800 tilskuere. Dog vil enkelte kampe i sæsonen løbe af stablen i andre haller i Herning Kommune.

- IBF Arena i Sportscenter Ikast-Brande råder over nogle af Danmarks allerbedste faciliteter. Det daglige setup og talentsamarbejdet med Sport Campus Ikast-Brande er helt unikt. Desuden er vi parate til at udvide samarbejdet længere ud i Herning Kommune. Vi er i positiv dialog med MCH omkring afvikling af kampe og moderklubben Herning FH om en udvidelse af samarbejdet, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Endeligt har Herning-Ikast Håndbold en ambition om at være de førende indenfor CSR, fortæller FCM-direktøren.

- Herning-Ikast Håndbold skal være firstmover indenfor CSR. Vi har allerede nogle spillere, som arbejder i virksomheder hos vores sponsorer. Det er fantastiske matchninger, som vi ønsker at udvide fremadrettet til fordel for såvel virksomheder, klub og spillere, da vi tror på, at hele mennesker skaber de bedste resultater, lyder det fra Jakob Mølgaard Christensen.