11.04.2017, 12:49 | Af: fcm | Foto: FC Midtjylland

FCM Special Olympics fejrede DM-sølv med Burgaard

Det var gæstetræner på til Special Olympics sidste træning

FCM Special Olympics havde mandag aften sidste træning inden en velfortjent sommerferie. Og endnu engang var det med besøg fra en af liga-heltene. Denne gang var Louise Burgaard, der havde valgt at bruge en sjælden friaften sammen Special Olympics.

- S.O. holdet følger jo vores kampe i IBF Arena og kommer til vores træning, så som spiller går der ikke længe, inden man kender holdet og begynder at følge dem, så det er virkelig noget, jeg har set frem til at kunne være med til, siger Louise Burgaard, inden træningen begynder i hallen.

Og deres udsendte kunne ved selvsyn konstatere, at glæden var gengældt. Antallet af krammere til en mandagstræning er nok betydeligt højere, end når det er Kristian Kristensen, der svinger pisken til hverdag.

FCM Special Olympics har haft en næsten perfekt sæson, der blev rundet af med sølvmedaljer til Dansk Handicap Idrætsforbundsmesterskaber under Special Olympics – eller kort og godt DM, der blev afviklet i Skjern i lørdags. Holdet, der er blevet forvænt med medaljer, når de tager til stævner, har i denne sæson hentet sølvmedaljer ved regionsmesterskaberne og DM samt vundet Andelskasse Cup – så fremgangen er konstant, og forståelsen for spillet bliver bedre og bedre.

- Vi rykker os for hver måned og bare se på, hvor meget deres motorik er forbedret gennem deres træning. Da vi startede, var der flere, der skulle lære at løbe, og nu gør de det sammen med en bold både forlæns og baglæns, det er fantastisk, siger cheftræner Annette Hansen under strækøvelserne, der bliver udført under store grin, mens weekendens kampe og oplevelser bliver delt på kryds og tværs.

- Man er altså nød til at høre efter, når de joker, for der er lige så mange koder i historierne, som vi selv har, udbryder Burgaard med et smil, efter hun har fået forklaret ”Kage gate”, hvor cheftræneren mente, at der skulle frugt til under kampene, lige indtil man tabte en kamp, så var det igen kage der fyldte depoterne – Ja jeg måtte give mig vi spiller jo for at vinde, kom det undskyldende fra træneren.

Alle opvarmninger afsluttes med holdlederens bud på Lambada, hvilket sikrer den gode stemning, men absolut ikke er til point i vild med dans.

Og mens spillerne og Louise Burgaard gør klar til kamp støder en af drivkæfterne bag holdet til aftenens afslutning, nemlig Mette E. fra ALPI.

– Special Olympics er et hjerteprojekt hos ALPI. Og tre af trænerne her er kollegaer fra ALPI, fortæller Mette E og fortsætter.

– Samvær med Special Olympics er noget man gør med hjertet. Udviklingshæmmede er ofte mere sensitive end os andre, så de mærker, om det er ægte glæde eller en pligt. Vi er super stolte af FCM Special Olympics og alle omkring holdet, slutter Mette E. inden hun også bliver en del af snakken om DM, som hun selvfølgelig var an aktiv del af – på tribunerne i Skjern.

Så nærmer træningen sig sin afslutning, og igen skal de ømme weekendben strækkes, det bliver dog lidt lettere, da Burgaard finder flødeboller frem af tasken og deler rundt til alle, inkl. holdets egen fanklub, der hver mandag sidder på lægterne og følger træningen, mens hverdagen bliver vendt med en kop kaffe.

Lisbeth Mortensen, en af trænerne kigger op på de 5 og udbryder, de følger os uge efter uge og er altid med til kampene, når de kan, og mangler der en bil, så er det dem der træder til, det er imponerende og vi er en stor familie.

Træningen er slut, og som til alle afslutninger skal der selvsagt lidt mere afslutning til – så turen går i kantinen, hvor Holstebro Rejsecenter har sørget for colaer og Club La Santa får de kolde is.

- Vi er ekstremt forkælede i forhold til mange andre hold, vi har sponsorer til alle spillerne, og de går lige så meget op i, at holdet har det godt, som vi gør, udtaler holdleder, Keld Hansen, der holder sponsorerne opdateret med nyhedsbreve og kampreferater, når der sker noget.

- Men det gør også, at vi ser hvor lidt de forskellige kommuner rent faktisk investerer i at aktivere handicappede og derigennem opnå mere livs kvalitet og glæde blandt de aktive. Der er mange ord om, hvor sundt det er med idræt for alle, men hvis ikke vi havde ALPI, FCM og sponsorerne kunne det slet ikke hænge sammen -  selvom vi alle bruger vores fritid og absolut ikke får noget økonomisk ud af det. Vi får noget meget bedre – milliarder i det vi kalder livsøkonomi. Og det er langt mere værd end penge.

Isen er fortæret, sodavanden er drukket, og trænerteamet sætter sig med Burgaard for at høre, hvad hun egentlig syntes om aftenen.

- Jeg er meget overrasket over hvor, meget de går op i sporten, og hvor meget de følger os. Kristian & Øster- (cheftræner Kristian Kristensen & Trine Østergaard) havde sagt, at jeg godt kunne glæde mig og have svar klar på lidt af hvert – tingene kommer uden filter, primært om kampen mod Vardar, hvorfor var dommerne dårlige – de dømte ikke mål og smed jer ud hele tiden, vinder i over dem dernede, hvem vinder i over i semifinalen, skal der være fest, når I vinder guld, har du set min medalje – hvor gammel er du – har du hund ja jeg kan blive ved. Men det var en super oplevelse, og jeg har lovet at komme igen næste sæson, slutter Louise Burgaard, inden hun drager hjem med et smil på læben, dusinvis af kram rigere.

- Tænk sig livet behøver ikke være så kompliceret, mange gange er et smil og et kram mere værd selv for en topprofessionel håndbold spiller.. Nu med 17 endnu større S.O. FCM fans