10.03.2018, 21:15 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

FCM klar til europæisk kvartfinale

Midtjysk triumf! FCM Håndbold er for andet år i træk videre til kvartfinalen i Champions League efter sejr over NFH

Der var i den grad noget at spille om i IBF Arena lørdag aften. FCM Håndbold og NFH Håndboldklub mødtes i en europæisk gyser, og der var ikke mindre end en kvartfinalebillet på højkant. For hunulvene krævede det en sejr, mens gæsterne kunne nøjes med uafgjort. Men Vikki og Co. havde ikke tænkt sig at give noget væk i den midtjyske hule. Efter 60 minutters rå fight kunne de lyngfarvede sammen med over 2000 fremmødte tilskuere smide hænderne i vejret. Champions League kvartfinalen lander igen i år i Midtjylland efter en sejr på 24-20 over NFH.

Begge teams kom toptændte og fokuserede ind til kampen, og det betød en lidt målfattig indledning. Der blev gået til stålet i forsvarene, og efter 10 minutter havde begge hold kun scoret tre mål hver. Denne gang havde Bjerregaard og Co. godt styr på den kommende FCM-streg Sarah Iversen, og det efterlod en del forsøg fra NFH’s bagkæde, som Sabine Englert havde godt styr på. Med en redningsprocent på over 45 viste endnu den tyske keeper engang sin europæiske rutine med store redninger gennem hele opgøret – og en god portion på ganske afgørende tidspunkter.

Overtaget var midtjysk frem mod pausen, men de blågule sled sig tilbage, og dermed var alt åbent halvejs inde i opgøret med en pausestilling på 10-9.

Kampen fortsatte i samme gear i anden halvleg, men fra stillingen 15-15 fik hjemmeholdet skabt et lille hul med tre mål i træk fra unge Emma Friis og Helene Kindberg. På trods af midtjysk føring var spændingen intakt indtil Emma Friis med to scoringer træk gjorde det til 24-19 med to minutter tilbage af opgøret. Kampen endte 24-20, og jublen var til at føle på fra FCM-holdet, som stormede ind på midten med stående applaus fra de mange fremmødte tilskuere.

Topscorer og kampens spiller blev Louise Burgaard, der scorede syv gange. Emma Friis og Veronica Kristiansen bød også pænt ind på måltavlen med hhv. seks og fem mål.

Med sejren er FCM Håndbold klar til en europæisk kvartfinale, og igen i år skal hunulvene op imod makedonske Vardar Skopje. Hjemmekampen spilles d. 6-8. april i IBF Arena, mens det endelige slag afgøres d. 13.-15. i Skopje.

EHF Champions League:
FCM Håndbold – NFH Håndboldklub: 24-20 (10-9)

Stillinger undervejs:
1-3, 4-4, 6-6, 8-6, 10-6, 10-9 (pause) 11-11, 14-13, 15-15, 18-15, 21-17, 24-19

Målscorere FCM:
Louise Burgaard 7, Emma Friis 6, Veronica Kristiansen 5, Helene Kindberg 2, Anne Mette Pedersen 1, Annika Jakobsen 1, Mathilde Bjerregaard 1, Judith Sans 1

Kampens spiller:
Louise Burgaard