20.11.2017, 12:09 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

FCM Håndbold henter norsk landsholdsprofil

Den norske landsholdsback Stine Skogrand skifter til FCM Håndbold på en treårig kontrakt

FCM Håndbold forstærker sig med endnu en norsk landsholdsprofil. Stine Skogrand skifter fra Silkeborg-Voel til FCM Håndbold fra næste sæson. Den 24-årige højreback har sat sin signatur på en treårig kontrakt med midtjyderne.

- Min ambition er at spille i en topklub, og FCM Håndbold er en stor klub, som længe har været med i toppen. De er vant til at spille kampe på højt niveau, både nationalt og internationalt, og det vil jeg gerne være en del af.

- Mit mål er at udvikle mig til en endnu bedre spiller i både forsvar og angreb, og jeg tror på, at FCM Håndbold kan give mig det løft. Jeg kommer til at træne med spillere på et rigtigt højt niveau i en klub, hvor der er konkurrence på alle positioner, og det ser jeg frem til, siger Stine Skogrand.

En del af det norske landshold
Den norske højreback er udtaget til Norges landsholdstrup forud for VM i december, og det er langt fra første gang, hun trækker i nationaldragten. Således har hun spillet 51 A-landskampe for nordmændene og kvitteret med 77 mål. Desuden kan hun skrive regerende verdens- og europamester på CV’et.

FCM-direktør Jakob Mølgaard Christensen glæder sig over at kunne føje endnu en norsk profil til holdkortet. Han fremhæver blandt andet Stines Skogrands alsidighed på en håndboldbane.

- Stine er en klassespiller. Hun kan spille fløj såvel som back og er rigtig god defensivt. Stine passer spot on på vores DNA. Norske landsholdsspillere som hende arbejder hårdt og trækker i den rigtige retning træningsmæssigt. Derudover er hun også ’skolet’ her i Danmark, hvilket gør hende let integrerbar i FCM-setuppet og truppen, og vi tror på, at vi kan gøre Stine til en endnu bedre håndboldspiller, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Fjerde FCM-nordmand
Stine Skogrand bliver den fjerde nordmand i FCM-flokken, der forvejen tæller Veronica Kristiansen, Tonje Løseth og Helene Fauske.

- Tonje kender jeg rigtig godt. Vi spillede sammen i 5-6 år i Tertnes Bergen, så det har været lidt specielt at stå over for hinanden her i ligaen. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille med Tonje, og det samme gælder de andre nordmænd. Veronica Kristiansen er bare sindssyg dygtig. Helene Fauske kender jeg ikke så godt endnu, men jeg synes, hun virker som en utrolig spændende spiller, fortæller Stine Skogrand.

Uden for banen danner Stine Skogrand par med landsmanden Eivind Tangen, der spiller i HC Midtjylland. Begge er de topscorere for deres hold, og begge gør de klubskifte efter sommer. Stine Skogrand tager som sagt den lyngfarvede trøje på, mens Eivind Tangen skifter til Skjern Håndbold.