04.11.2016, 14:50 | Af: | Foto: Getty Images

FCM Håndbold forlænger med profil

Louise Burgaard forlænger med FCM Håndbold og er i klubben til udgangen af næste sæson

Det er to tilfredse parter i Louise Burgaard og sportsdirektør Stefan Kristensen, der fredag forlængede forholdet mellem Louise Burgaard og FCM Håndbold.

- Jeg er rigtig glad for det, for jeg er glad for at være i FCM. Det giver mig noget ro, at jeg kender min fremtid. Det er jeg meget glad for, siger Louise Burgaard.

Det lykkedes for parterne at føje endnu et år på den eksisterende kontrakt.

- Det er med stolthed i stemmen, at vi kan forlænge med Burgaard indtil sommeren 2018. Det er vi usandsynligt glade for, siger sportsdirektør Stefan Kristensen.

Central del af kulturen

Den venstrehåndede Burgaard er i gang med sin anden sæson hos FCM Håndbold. Sportsdirektøren kalder den 24-årige landsholdsspiller for kulturbærer:

- For os handler det om, at Louise Burgaard er en central del af FCM Håndbold. Både i spillet og i kulturen. Vi vil gerne bevare kontinuitet i spillertruppen, og der er hun helt klart en central spiller, siger Stefan Kristensen.

Det passer vejlenseren godt at være en stor del af kulturen, og hun ser frem til at gå forrest i de kommende år.

- Jeg er en person, der gerne vil tage ansvar på og uden for banen. Selvfølgelig er der nogle, der har været her længere end mig, men jeg vil gerne være med til at tage kulturen videre og fastholde den i fremtiden, siger Louise Burgaard, der lægger vægt på, at hun synes, det er væsentligt at bevare en spillertrup, der fungerer:

- Jeg håber, vi kan bibeholde noget af stammen på holdet, så vi kan fortsætte med at skabe gode resultater. Håndboldverdenen er omskiftelig, men det giver noget ekstra at kende hinanden på og uden for banen, siger hun.

Til mindst 2018

Burgaard, der netop er fyldt 24 år den 17. oktober, havde en klausul i den nu tidligere kontrakt, der gav begge parter ret til at ophæve samarbejdet i det tredje år. Den klausul er nu sløjfet i den nye kontrakt, og dermed er Burgaard med sikkerhed hos FCM Håndbold indtil udgangen af 17/18-sæsonen.

- I forhold til det sportslige setup vi har, er Burgaard meget central. Hun har gode værdier omkring håndbolden, som passer rigtig godt til FC Midtjylland. Hun er professionel hele vejen igennen, siger sportsdirektør Stefan Kristensen.

Burgaard, der i sidste sæson var ude i en stor del af tiden, der hun var fysisk og psykisk belastet, er nu på vej frem sammen med resten af holdet. For hende er sammenholdet og kulturen i FCM Håndbold unik, og hun fortæller, at det også var en del af det, der gjorde det let at tage beslutningen om at fortsætte i klubben

- Jeg synes, at det er det bedst sammentømrede hold, jeg har prøvet at spille på. Alle bakker hinanden op. Vi følger vores koncept og er meget disciplinerede. Det er vigtigt på sådan et hold, at alle kan sammen, og vi er en meget homogen gruppe, der alle snakker på tværs af hinanden, siger Louise Burgaard.