26.10.2016, 12:48 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

FCM Håndbold ’klæder’ Red Barnet på til at hjælpe udsatte børn

Ny hovedsponsor betyder nyt tøj, men for FCM Håndbold betyder det også en stor tøjdonation til Red Barnet

47 flyttekasser med helt nyt sportstøj. Det er, hvad FCM Håndbold netop har afleveret til Red Barnet. Et sponsorskift i det midtjyske betyder nemlig, at alt spillertøjet med det gamle logo skal skiftes ud, og så fik klubben en god ide:

- Vi besluttede os for, at vores tøj skulle et sted hen, hvor vi følte, at det ville gøre en forskel. Efter kontakt med Red Barnet mente vi, at det var de rigtige for os at donere tøjet til. Vi er sikre på, at Red Barnet kan distribuere tøjet videre til de rette og derigennem gøre en forskel for andre, siger Simon Hørdum, der er salgskonsulent i FCM Håndbold.

Tøjet bliver lige nu sorteret i størrelser og fordeles herefter til Red Barnets projekter, så det kan komme dårligt stillede børnefamilier til gode. Kirsten Lund Larsen, der er nationalchef i Red Barnet, er taknemmelig for foræringen fra den midtjyske håndboldklub.

- Den store tøjdonation fra FCM Håndbold betyder, at vi kan hjælpe børnefamilier, som ikke har råd til at købe sportstøj og udstyr. Begynder man til håndbold, skal man helst se ud som de andre og have noget tøj at spille i. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vi har fået en masse tøj, så vi kan klæde børn på til en fritidsaktivitet, siger Kirsten Lund Larsen.

Plads til alle
En stor del af tøjdonationen går til Red Barnets projekt ’Plads til alle’. Det er et tilbud til dårligt stillede familier, som ikke har råd eller overskud til at sende deres børn af sted til en fritidsaktivitet.

- Mange børn er desværre afskåret fra fritidslivet af en lang række årsager. I nogle tilfælde handler det om økonomi, og derfor kan en håndsrækning til en ny træningsdragt, sportstøj eller sportstaske være en super god hjælp.

- Andre gange har det enkelte barn brug for hjælp fra en frivillig fra Red Barnet, som kan hjælpe med det praktiske omkring en fritidsaktivitet. Det kan for eksempel være at hente barnet og pakke en sportstaske eller at ringe og minde om, at det er i morgen, der står håndbold på programmet, siger Kirsten Lund Larsen.

Noget af tøjet fra FCM Håndbold vil også blive solgt i Red Barnets genbrugsbutikker, der netop har fokus på børn. Overskuddet i butikkerne går til arbejdet med at redde, beskytte og styrke de dårligst stillede børn både lokalt, nationalt og internationalt.

Foto: Mikal Schlosser