03.11.2017, 14:08 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

Champions League-fight i egen hule: FCM vs. Brest Bretagne

Lørdag eftermiddag skal midtjyderne forsøge at stjæle yderligere to point mod Brest Bretagne

FCM Håndbold vandt det første opgør mod Brest Bretagne på udebane efter en neglebiddende afslutning. Louise Burgaard sikrede de to point med en drømmehug på frikast, da haluret havde rundet de 60 minutter. Nu skal hunulvene forsøge at snuppe to point igen, når det går løs mod franskmændene i IBF Arena lørdag den 4. november kl. 13.30. Indtil da har du mulighed for at blive lidt klogere på morgendagens modstander herunder.

Brest Bretagne er en forholdsvis ny klub fra Brest i Frankrig, som blev grundlagt i 2004. Det er først de seneste par sæsoner, at den ambitiøse klub har markeret sig på den franske og europæiske håndboldscene.

Klubbens første store triumf var i 2015, da de som oprykkere i Frankrigs næstbedste række, Division 2, vandt en sølvmedalje. Året efter skiftede de den ud med guld, og det betød samtidig oprykning til den bedste franske liga, Division 1. Kronen på værket i sæsonen 2015-2016 var dog succesen i den franske pokalturnering, Coupe De France. Her gik Brest Bretagne hele vejen og blev den første 2. divisionsklub til at vinde turneringen.

Sidste sæson var endnu en succesfuld en af slagsen for Brest-teamet. I EHF-cuppen spillede de sig til kvartfinalerne, hvor Rostov-Don aggerede stopklods. I den hjemlige liga nåede de finalen. Her stod de over for de regerende mestre fra Metz, som Brest Bretagne måtte se løbe med guldet. Sølvmedaljen har dog banet vej til dette års Champions League, hvor Brest Bretagne er med som debutanter.

Træneren bag holdet hedder Laurent Bezeau. Efter en del år som træner på herresiden samt et landstrænerjob for Tunesiens kvinder skiftede han i 2013 til Brest Bretagne. Her har han ført klubben frem mod store præstationer på forholdsvis kort tid.

På holdkortet florerer flere franske landsholdsspillere som målvogter Cléopatre Darleux og Allision Pineau. Sidstnævnte blev i 2009 kåret af IHF som årets spiller, og i 2014 var hun en del af det Vardar-mandskab, der frarøvede FCM Håndbold en bronzemedalje ved Champions League.

Af andre prominente navne kan nævnes målmand Filippa Idehn og venstrefløjen Louise Sand. De to svenskere skiftede begge til klubben denne sæson fra henholdsvis Team Esbjerg og IK Sävehof.