13.10.2017, 09:44 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Kenneth Rosenkilde

Bliv klogere på søndagens modstander: Rostov-Don

Rostov-Don. Lyder det genkendeligt? Så kan du måske huske holdet fra sidste års gruppespil i CL

I gruppespillet møder FCM Håndbold for andet år i træk russiske Rostov-Don, der har hjemme i byen Rostov-on-Don i det sydøstlige Rusland. Klubben har eksisteret siden 1965 og hed indtil 2002 Rostelmash.

Sidste sæson blev en succesfuld en af slagsen for det russiske team i den hjemlige turnering. Her tog de den helt store triumf og vandt ligaen, ligesom de, for tredje år i træk, kunne kalde sig russiske pokalmestre.

Læs også >> Kristensen om Rostov: Vi skal udnytte deres to spillestile, som nogle gange clasher

Rostov Don fik for alvor vind i sejlene i 2015, da de vandt den russiske Superleague og var finalist i EHF Cuppen. Det følgende år fik klubben for første gang i historien sin debut i Champions League, hvor de nåede kvartfinalen, inden de blev slået ud af vinderne fra CSM Bucuresti. Sidste år kvalificerede de sig endnu engang til Champions League, men gruppespillet blev endestationen, hvor FCM Håndbold, Györi Audi ETO KC og CSM Bucuresti tørnede videre.

I stedet fortsatte Rostov-Don succesen i sidste års EHF Cup, som de vandt efter to sikre finalesejre over tyske Bietigheim. Triumfen kom blot seks måneder efter cheftræner Fréderic Bougeants ankomst. Den franske træner tog over efter danske Jan Leslie, som gjorde et skifte til den danske herreliga hos Ribe-Esbjerg HH.

Rostov-Dons holdliste bærer stor præg af russiske landsholdspillere som blandt andet målvogter Anna Sergejeva Sedojkina, stregspiller Ksenija Vladimirovna Makejeva og det unge talent Anna Vjakhireva. Sidstnævnte blev ved OL i 2016 kåret som turneringens bedste spiller.

Trofæer:
Ligavinder (5 gange, senest i 2017)
Pokalvinder (9 gange, senest i 2017)