11.05.2018, 10:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Bag om bødekassen: Mie og Trine har styr på finanserne

Med tre graviditeter og ”Kongestuds” på stribe er der lagt op til noget af en bødekassefest. De hardcore bødekassemestre Trine Troelsen og Mie Augustesen tager os en tur igennem regnskabet

I de fleste håndboldklubber findes der små domstole. Domstole, som straffer ”glemte håndboldsko” eller ”bummelum i eget omklædningsrum inden kamp”. Og FCM Håndbold er ingen undtagelse. Klubbens to bødekassemestre, Trine Troelsen og Mie Augustesen, holder nøje øje med holdkammeraternes optræden. Sammen har de udformet en lang liste af holdregler, der skal overholdes af spillere og trænere såvel som fysioterapeuter og direktøren. Ellers falder der bøder.

- Nogle af bøderne havde vi også sidste sæson, men der er kommet nye på listen, som folk har taget med sig fra andre klubber. Trine har for eksempel taget et par stykker med fra Silkeborg- Voel, siger Mie Augustesen.

- Ja, jeg har indført ”Happy tirsdag”, hvor det er dobbelt op på alle bøder. Og så har vi også lavet en kageordning. Det koster for eksempel kage, hvis en spiller kommer på rundens hold eller bliver månedens spiller, siger Troelsen, mens holdkammeraten udbryder:

- Godt, du siger det! Jeg havde helt glemt, at Burgaard skylder kage. Det er ikke første gang, Burgaard glemmer kagen, men hun har også været på rundens hold et par gange nu, smiler Mie Augustesen.

”Kongestuds”, ”For sen indbetaling” og ”Gravid”
En af de poster, som scorer højt i regnskabet, er ”Kongestuds” (når en spiller studser over målet). Reglen gælder både til kamp og træning, og de to bødekassemestre erkender, at deres holdkammerater nok er ved at være trætte af at blive opkrævet 20 kroner for et sølle kongestuds.

”For sen indbetaling” bliver der også opkrævet en del penge for, især af cheftræneren, afslører Mie Augustesen og lader fingeren glide ned over listen, indtil hun når ”Gravid”, hvorefter hun smiler til Troelsen og siger:

- Ja, den skulle vi jo nok have sat lidt højere denne sæson, så havde vi tjent kassen.

Trine Troelsen er nu ganske tilfreds med, at det ”kun” koster 500 kr.

- I Silkeborg-Voel koster det 3000 knaster for en graviditet. Det er lige i overkanten, synes jeg. Men lad os da bare sætte bøden lidt op… fra næste sæson, griner Troelsen tilbage.

Ingen kære mor
Efter Trine Troelsen er blevet gravid, har de to bødekassemestre lidt nemmere ved at holde øje med resten af truppen. Og det gør de med falkeblik.

- Vi opkræver, hvad der opkræves skal, for som vi siger; det går til et godt formål. Jeg tror faktisk, at vi er de helt rette til jobbet. Vi er meget eksemplariske, siger Mie med et indforstået smil til Trine.

- Ja, vi er uden tvivl de bedste til at holde styr på bødekassen. Det ville man for eksempel aldrig sætte Louise Burgaard og Anne Mette Pedersen til, siger Trine Troelsen og henviser til mangel på struktur fra de to holdkammerater.

Anne Mette Pedersen får dog lidt ros med på vejen som klubbens ”kassemester”.

- Anne Mette var - utroligt nok – bødekassemester i København Håndbold, så hun havde et kontonummer stående fra dengang, som vi bruger i dag. Hun er vores lille kassemester og giver hver måned besked, om alle penge er gået ind. Det er hun faktisk rigtig god til. Det halter mere med hendes dialekt, forklarer Mie Augustesen.

På bødekasselisten er der en særlig post, som kun omfatter Anne Mette Pedersen. Det koster hende 1 krone hver gang, hun slår over i det københavnske. Og det sker ofte.

- Vi har ikke noget i mod københavnere, men vi gider altså ikke at høre på den accent, siger Troelsen med fast jyskhed i stemmen.

”Det gode formål”
Alle penge, som bliver opkrævet i løbet af sæsonen, skal fyres af på en fed afslutningsfest for hele truppen. Og indtil videre ser det ud til at blive en ganske stor en af slagsen. De to bødekassemestre holder de præcise tal for sig selv, men beretter om et givtigt år.

- Indtil videre er der kun to poster, der ikke er givet bøde for: ”Glemt pas” og ”Alt intimt med ansat/fodboldspiller i klubben”. Men vi har jo ikke altid styr på, hvad de unge piger på holdet render rundt og laver, siger Trine Troelsen.

Sidste år stod bødekassefesten blandt andet på hockey, konfirmationstemafest og bytur. Og de to bødekassedamer glæder sig allerede til dette års fest.

- Det er en god afslutning på et godt år. Det er ikke så ofte, vi kan hygge os sammen på den måde i løbet af sæsonen. Lige nu er det faktisk mest spændende, om vi overhovedet kan få brugt alle pengene. Ellers tager Mie og jeg sydpå. Der er sikkert en del, der skal med landsholdet alligevel, og så kan vi lige så godt rejse ned i sol og varme. Det har vi da fortjent, ikke Mie, smiler Troelsen.